Cotonin turkinhoito on monestikin haasteellista pennun puolen vuoden iästä lähtien, jolloin turkki vaihtuu. Ensmmäisen cotonin omistajat tarvitsevat usein käytännön apua ja neuvoja selvitäkseen takkuikäajasta ja pitääkseen turkin rodunomaisena.


TurkkiHelp on avuksi myös kasvattajille, jotka voivat jo pentua myydessään kertoa TurkkiHelpin olemassaolosta, etenkin kasvatin omistajille, jotka asuvat kauempana.


Turkkineuvojat ovat coton de tuléar -harrastajia, joilla on jo turkinhoitokokemusta. TurkkiHelpiin ilmoittautuneet turkkineuvojat neuvovat puhelimitse tai sähköpostitse kaikkia cotonin omistajia turkinhoitoon liittyvissä kysymyksissä oman osaamisensa puitteissa. Puhelimitse ja sähköpostitse annettu opastus on maksutonta. TurkkiHelpin neuvojat ovat käytettävissä myös cotonin hoitotoimenpiteiden, pesujen, kuivausten ja turkinhoidon opastuksessa tarvittaessa vaikka ”kädestä pitäen” sekä näyttelykunnostuksessa. Sovituista tapaamisista maksettava korvaus on TurkkiHelpin neuvojan ja koiranomistajan välinen asia, johon yhdistys ei ota kantaa. Kaikki turkin kunnostukset on aina erikseen sovittava neuvojan ja koiranomistajan välillä.TurkkiHelpin turkkineuvojat


Teija Frondén, Loviisa
0400 655 506
teija.fronden@hotmail.com

Charlotta Karlsson, Sipoo
040 5657 247
kennel.lighthousefriends@gmail.com
Ni kan också vara i kontakt med mig
på svenska.

Tiina Nykänen, Oulu
tiinyk@gmail.com

Maaret Finnberg, Turku
050 342 3330 (ma-pe 18-20)
galleria@maaretfinnberg.fi

Cecilia Kordelin-Hurula, Parainen
050 5712554 (ma-pe 18-20)
terttu.hurula@gmail.com